Boekrestauratie

Ons atelier is gespecialiseerd in de restauratie van antiquarische boeken. Als restauratoren voor boek en papier hebben wij in de afgelopen 15 jaren al veel ervaring opgedaan en veel uiteenlopende soorten restauraties uitgevoerd. Een restauratie heeft altijd als uitgangspunt dat een boek zoveel mogelijk terug in de originele staat gebracht wordt. Daarnaast moet het weer gehanteerd kunnen worden. Zelfs ernstig beschadigde boekbanden zullen niet snel vervangen worden, maar hersteld worden met materialen die vaak speciaal voor restauratie zijn ontwikkeld. Een gerestaureerd boek is dan ook weer mooi om naar te kijken.

Vanwege het specialistische en arbeidsintensieve karakter is een boekrestauratie niet geschikt voor ieder boek. Een intensief gebruikt woordenboek kan daarom beter gewoon vervangen worden door een nieuw exemplaar. Echter boeken die kostbaar en/of zeldzaam zijn, of enkel een emotionele waarde hebben voor de eigenaar, zoals een kinderboek of familiebijbel, zijn een restauratie meer dan waard. 

Onze opdrachtgevers zijn bibliotheken, universiteiten, antiquariaten en particulieren. Wij volgen de richtlijnen van Restauratoren Nederland.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met onze boekrestaurator Rachel Mans, email: info@johntilliefineprints.com