top of page
Lijstenmakerij Maastricht John Tillie.jpg

Een mooi ingelijst werk is een aanwinst voor uw interieur. De juiste lijst kan uw kunstwerk optimaal tot zijn recht laten komen. In onze lijstenmakerij adviseren wij u bij het maken van de beste keuze. Wij bieden een ruim assortiment van zowel klassieke als moderne lijsten. De collectie varieert daarbij van voordelige tot meer exclusieve opties. Aan iedere inlijsting wordt de grootst mogelijke zorg besteed. Voor origineel werk op papier is conserverend inlijsten hierbij het uitgangspunt. Dit betekent dat uitsluitend gebruik wordt gemaakt  van zuurvrije materialen van topkwaliteit.

Ook voor het opspannen van een schilderij op spieraam kunt u bij ons terecht.

In onderstaande slideshow ziet u enkele door ons gemaakte inlijstingen, als voorbeeld... en ter inspiratie! Kijkt u ook eens onder Prentkunst voor nog meer ingelijst werk.
Collectie Lijsten

In onze collectie voeren wij een mooie selectie lijsten van diverse producenten variërend van voordelige tot exclusieve overhoeks afgewerkte profielen.   

DSCF7482.jpg

Daarnaast leveren wij de houten en aluminium wissellijsten van de kwaliteitsmerken BARTH en Nielsen. Deze lijsten zijn er in standaardmaten maar kunnen ook geheel naar wens op maat gemaakt worden. 

949_Group Barth frames.jpg
Schermafbeelding 2022-05-21 om 16.14.24.png
Glas
ArtGlass.jpg

Er zijn tegenwoordig diverse soorten glas beschikbaar waarbij de factoren anti-reflectie en UV-werendheid van belang zijn. Een zeer fraai glas, met een goede prijs/kwaliteitverhouding is Artglass. 

Passe-Partoutkarton

Behalve een esthetische functie heeft een passe-partout ook tot doel het werk te beschermen. Het zorgt er namelijke voor dat dit het glas niet raakt. Kwaliteiten zijn er van conserverend karton tot museumkarton, leverbaar in diverse kleuren.

Crescent_2.jpg
Crecent PP karton.webp
Opspannen van een doek op spieraam

Bij aanschaf is een schilderij niet altijd opgespannen op een spieraam. Dit opspannen dient zorgvuldig te gebeuren voor een mooi strak resultaat. Bij modern werk vormt een baklijst daarnaast vaak een mooie afwerking van het geheel.

Spieraam_edited_edited.jpg
Opspannen doek op spieraam.JPG
bottom of page